Goodcase Oktober 2020: Kick-off

De Aaaallereerste Goodcase!
In September 2020 zijn wij het avontuur met Goodcase begonnen. Kort daarna kwam de eerste editie van Goodcase al uit. Toen nog exclusief in regio Den Haag. We zijn supertrots op het resultaat en hebben we enorm veel geleerd, om de volgende edities beter te maken.

Wat zit erin?
In de Oktober editie zitten totaal zes heerlijke, duurzame producten van vier innovatieve food startups uit Nederland. Één product zat er dubbel in, dus er zaten vijf verschillende producten in deze doos.

Prijs: €25

Gyros en Indonesische Rendang van Meet Jack

Met deze heerlijke gyros zet jij in een handomdraai een Griekse klassieker of late-night snack op tafel. Kun je niet op vakantie naar Indonesie, maar ben je wel benieuwd naar de Indonesische keuken? Dan zul je blij worden verrast door deze rendang (swipe de foto hierboven) gemaakt van jackfruit.

Lekker snel
Zowel de gyros als de rendang zijn snel te bereiden. Alleen even opwarmen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Daarna doe je de gyros in een Turkse pizza en kun je de rendang serveren met rijst. Heerlijk!

Lekker duurzaam
Jackfruit is een gigantische vrucht die wel 40 cm lang kan worden en tot wel 25 kilo kan wegen. De onrijpe jackfruit heeft een vlezige structuur en een neutrale smaak, dit maakt het een uitermate geschikte vleesvervanger. En vlees vervangen = duurzaam!

Gezonde frisdrank van Leppa Limo

De hoofdbestanddelen van dit drankje zijn klokhuizen en appelschillen. Voeg daar nog verse gember- en citroensap aan toe en je hebt een heerlijk verfrissend en ‘geupcycled ‘ drankje. Upcyclen betekent dat je een bijproduct of afvalproduct, zoals klokhuizen en appelschillen, een nieuw, waardevol doeleinde geeft. Super duurzaam! Verder is deze Limo ook nog eens gemaakt zonder concentraten, toegevoegde suikers en e-nummers. Dus lekker, duurzaam én verantwoord. Laat de zomer maar komen!

Oesterzwam tapenade van HaagseZwam

Deze heerlijke oesterzwammen tapenade is lekker voor op een toastje tijdens de borrel, maar kan ook als smaakmaker door je pasta gerecht. Proef zelf en wees creatief.

Lekker duurzaam en lokaal
De oesterzwammen voor deze tapenade worden in Den Haag gekweekt op koffdik. Koffiedik wordt normaal gezien als afval, maar niet bij HaagseZwam. Het koffiedik wordt verzameld in Den Haag, lekker lokaal dus, en wordt gebruikt als gezonde kweekbodem voor de oesterzwammen. Toch lekker om te weten waar je eten daadwerkelijk vandaan komt en dat het niet onnodig de halve wereld rond heeft gereisd?

De reep chocola én het verhaal hoe deze repen worden gemaakt zijn beide om je vingers bij af te likken. De Chocolatemakers maken niet alleen heerlijke chocola in allerlei varianten, ze spannen zich in om de reep zo duurzaam mogelijk te maken.

Lekker duurzaam.
Vliegen is slecht voor het milieu, dat weet iedereen, en met de boot is ook niet het meest milieuvriendelijk. Alhoewel, wel als het om een boot gaat die op windkracht vaart natuurlijk! Net zoals vroeger, schitterend toch? ​ De cacao bonen waar deze chocola van zijn gemaakt zijn naar Nederland vervoerd met de Tres Hombres: een boot die volledig vaart op windkracht. Daarnaast wordt er samengewerkt met boeren om de volledige keten te verduurzamen en worden de repen in een fabriek in Nederland geproduceerd die volledig draait op zonne-energie.

Wil je deze post graag delen? Gebruik onderstaande buttons, handigggg! 😁

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
LUISTER MEER

Met Goodcase is het niet alleen lekker eten. We nemen je mee in de wereld van duurzaam eten. Daar delen we meer over op onze socials. Zo maken we toffe video’s over de producten in onze boxen en gaan we in gesprek met inspirerende mensen in onze podcast!

LEES OOK

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *