Goodcase Januari 2021: Goede voornemens


De derde Goodcase editie
De allereerste editie van 2021 om het nieuwe jaar een kickstart te geven aan jouw goede, duurzame voornemens. Of gewoon om het jaar extra leuk te beginnen, dat mag ook wel in deze tijden. We gaan er een topjaar van maken, samen met jullie en alle ondernemers van Nederlandse startups die de mooie producten in de Goodcase ontwikkelen voor een mooiere toekomst. Alle stapjes die wij zelf zetten, groot en klein, hebben impact. 2021, here we come!

Wat zit erin?
In deze Januari editie zitten in totaal acht heerlijke, duurzame producten van maar liefst zes innovatieve food startups uit Nederland.

We hebben goed naar jullie feedback geluisterd, want er zitten nu meer producten in die gemakkelijk te gebruiken zijn in jouw dagelijkse routine. Zo willen we allemaal wel eens een lekkere snack voor tussendoor en drink je vast wel eens een kop thee. En ook gemak telt, zeker nu we het allemaal druk hebben. Daarom kun je producten uit de doos met elkaar combineren om direct, makkelijk en snel een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. De pastasaus en de pasta, deels gemaakt van groentes, vormen samen al een maaltijd. Eet smakelijk!

Prijs: €35

2x Fruit- en notenreep

Van Banabar

Banabar is de enige biologische fruit- en notenreep in Europa die is gemaakt van gedroogde bananen. Bananen zijn van nature energyboosters. Voeg daar nog noten, zaden, dadels en cacao aan toe en je hebt de perfecte snack. Voor als je onderweg bent, een vier-uurtje en voor of na het sporten. Want elke reep van 40 gram bevat dezelfde hoeveelheid suiker als een gemiddelde banaan, naast een gebalanceerde hoeveelheid eiwit, vezels en vet.

Lekker duurzaam
Bananen zijn het op één na meest geproduceerde fruit ter wereld, maar het is ook het op één na meest chemisch-intensieve gewas om te laten groeien na katoen. Tot wel 200 liter giftige bestrijdingsmiddelen wordt ingezet per hectare, en dat wel tot 45 keer per jaar. Dit heeft zeer nadelige gevolgen op de mensen die er wonen en de natuur. De missie van Banabar is om jou te voorzien van een gezonde, lekkere snack, maar daarnaast vechten ze tegen sociale- en milieuuitbuiting in de bananenteelt. Er worden alleen biologische bananen gebruikt voor het maken van de reep en 1% van de omzet wordt ingezet om de boeren te helpen waarmee Banabar samenwerkt.


Aziatische Tempeh

Van BUMI

Maak kennis met tempeh 2.0, geïnspireerd door de eeuwenoude Indonesische receptuur en op een smakelijke, eigentijdse manier verder ontwikkeld. BUMI’s tempeh is gemaakt van duurzame Europese lupine bonen, een geweldige peulvrucht bomvol eiwitten en vezels, en is op smaak gebracht door een huisgemaakte Aziatische marinade. De tempeh is ready-to-eat en kan zowel warm als koud gegeten worden. Eet smakelijk!

Lekker duurzaam
Als voedingsproducent heeft BUMI de mogelijkheid (en volgens henzelf ook de verantwoordelijkheid) om producten te maken die plantaardig, voedzaam én duurzaam zijn. De producten zijn vegan en biologisch gecertificeerd, de hoofdingredienten komen uit Europa, de kartonnen verpakkingssleeves zijn gemaakt van landbouw reststromen en er worden geen concessies gedaan m.b.t. de voedingswaarde van het assortiment. Dat betekent relatief laag in zout, hoog in eiwitten en vezels en geen toegevoegde suikers. De opvatting dat voedzaam niet samengaat met smaakvol wordt door BUMI ontkracht met de huisgemaakte marinades die de producten een rijke smaak geven. Van de oprichters van BUMI: “We zijn echter in geenzins perfect en werken er dagelijks aan om verder te verduurzamen en onze positieve impact te vergroten.”


2x Pasta vol groente

Van VeggiHap

Een heerlijke VeggiPasta waarin de kracht van groente en het gemak van pasta samen komen in een product. Deze pasta bevat meer dan 50% groente. Hierdoor wordt het eten van groente makkelijk en lekker!

Lekker duurzaam
VeggiHap wil nieuwe voedselketens opbouwen waarin duurzame landbouw de basis is. Standaardisatie van groente door de vraag van de markt is een toenemend probleem. Boeren krijgen niet meer de ruimte om diverse gewassen te oogsten en veel overproductie of afwijkende vormen worden weggegooid. Zonde! Bij VeggiHap gebruiken ze alle groente en geven de boer de ruimte om te doen waar hij goed in is: Op een duurzame manier samenwerken met de natuur.

TIP: Combineer deze pasta met de Pianta pastasaus

Thee

Van Wilder Land

We maken een Wilder Land met (on)kruidenthee. Hoe meer kruiden Wilder Land zaait bij boeren, hoe meer bijen, vogels en vlinders terugkomen in Nederland. Biodiversiteit is heel erg belangrijk voor de balans in de natuur! Ondertussen geniet jij van de lekkerste thee.

Lekker Duurzaam
Het business model van Wilder Land is gebaseerd op herstel. Hoe meer mensen kiezen voor deze thee, hoe meer het kruiden mengsel van Wilder Land bij boeren kan worden ingezaaid. Zo wordt jouw kopje thee extra hartverwarmend, lekker toch!


Malse saté met saus

Van Freggies

Freggies gelooft in de kracht van groenten, vezels en specerijen. Het doel van Freggies is de balans terugbrengen in de keuken en op ons bord. En dat doen ze door gemakkelijke, smaakvolle en gezonde plantaardige producten te ontwikkelen en produceren die gemakkelijk toe te passen zijn in je huidige lifestyle. Daar is deze saté een goed voorbeeld van.

Lekker Duurzaam
Freggies draagt bij aan een gezondere en duurzamere wereld door alles plantaardig te maken en te kiezen voor goede en vezelrijke ingrediënten. Wist je dat dat ruim 70% van de Nederlandsers een vezeltekort heeft? Verder hebben de geselecteerde grondstoffen een lage impact op (zoet)waterverbruik, weinig CO2 uitstoot, verminderen voedselverspilling en bevorderen biodiversiteit.

TIP: Vergeet niet de heerlijke saus die bij deze saté en strooi wat gebakken uitjes over de saté met saus.

Korting

Smaakt deze saté naar meer of wil je iets anders van Freggies proberen? Bestel dan op www.freggies.eu en ontvang 15% korting met de kortingscode FREGGIESGOODCASE15. Geldig tot 31 maart en met een minimale bestelwaarde van €25, alleen voor deelnemers van deze editie.


Pastasaus

Van Pianta

Deze all-in-one pittige pastasaus is niet alleen gemaakt van biologische tomaten, maar ook van paprika, knolselderij en plantaardige (vegan) stukjes ‘worst’. Voor de pit is er cayennepeper en hete paprikapoeder aan toegevoegd, naast een beetje gerookt zout en kruiden zoals oregano en peterselie. Voeg deze saus toe aan gekookte pasta en je hebt al een plantaardige maaltijd en dat in no-time! Gemakt dient de mens toch?

Lekker Duurzaam
Bij Pianta maken ze maaltijdsauzen die allemaal een vleesvervanger bevatten. Zo heb je een potje saus vol met groenten en eiwitten, middels de vleesvervanger. Alle ingredienten zijn bovendien biologisch. Goed voor je maag en voor de planeet!

TIP: Gebruik deze saus in combinatie met de pasta van Veggihap!


We hopen dat je enorm hebt genoten van het lekkere eten uit de Goodcase en het feit dat je lekker duurzaam bezig bent geweest!

Hoe Goodcase jij?

We staan er soms verstelt van hoe creatief mensen zijn. En wij zijn daarom erg benieuwd wat voor creaties jij hebt gemaakt met de producten uit deze Goodcase. Laat je het ons weten?

Tag ons op Instagram @meetgoodcase of gebruik #meetgoodcase

Blijf op de hoogte.

Op onze socials geven we jullie unieke sneak peeks in de Goodcases die nog komen. Volg ons en geef je ongezouten mening!
Instagram
LinkedIn

Verder kun je op de blog ook nog lezen wat er in eerdere Goodcase edities zat.
www.meetgoodcase.nl/blog

Wil je deze post graag delen? Gebruik onderstaande buttons, handigggg! 😁

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
LUISTER MEER

Met Goodcase is het niet alleen lekker eten. We nemen je mee in de wereld van duurzaam eten. Daar delen we meer over op onze socials. Zo maken we toffe video’s over de producten in onze boxen en gaan we in gesprek met inspirerende mensen in onze podcast!

LEES OOK

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *