Biologische vegan Koekjes: Het verhaal van een familie bakkerij

Overal zie je vers gebakken koekjes en broodjes liggen in de supermarkt, kleine bakkerijen moeten hierdoor inventeif zijn om aantrekkelijk te blijven. Naast een hogere kwaliteit, weten ze vaak ook goed in te spelen op de nieuwste trends. Steeds meer mensen willen namelijk gezonder en duurzamer eten. Daarom zijn we op zoek naar biologische en/of vegan alternatieven. We nemen een kijkje in de keuken van Billy’s Farm, een familiebakkerij in Drachten die heerlijke biologische en vegan koekjes maakt.

Hoe het begon

Rond 1985 werd Billy’s Farm opgericht door Klaas Bil onder de naam Bill’s Natuurbakkerij. Vanaf het begin is het hun missie geweest om gezondere koekjes te maken.

De bakkerij was gevestigd op een boerderij in de buurt van Oudkerk aan de route van de Elfstedentocht in Friesland. Daar komt ook de naam vandaan, zoals Klaas Bil zegt: ” De oude stallen op de boerderij werden omgebouwd tot een kleine maar fijna bakkerij. De unieke locatie was de reden voor de naam Billy’s Farm.”

De bakkerij op de boerderij in Oudkerk rond 1980

We spoelen even vooruit, want sinds 2007 bevindt de bakkerij zich niet meer op de boerderij. De filosofie en methodes zijn nog steeds hetzelfde. Ze werken nog altijd op een kleine schaal en zijn dus nog steeds een traditionele bakkerij.

Familie speelt een belangrijke rol in de bakkerij. Vanaf het begin was er altijd familie aan het werk in de bakkerij. Nu hebben de zonen van Klaas, Guido en Sander, de zaak overgenomen. Samen zijn ze gepassioneerd om de bakkerij in leven te houden en nieuwe ideeën en kennis op te doen.

Neem snel een kijke in de bakkerij!

Focus op Gezondere Koekjes

Klaas Bil koos ervoor om zijn focus te leggen op één enkel product: Koekjes. Met deze focus kon hij iets unieks bieden: een gezonder alternatief voor de koekjes die veel geraffineerde suikers en weinig voedzame ingrediënten bevatten.

Door gebruik te maken van natuurlijke ingrediënten, zijn de koekjes een gezonder alternatief. Veel van Billy’s Farms koekjes zijn rijk aan vezels omdat ze gemaakt worden met volkoren granen. De koekjes worden gezoet met siroop die gemaakt is van fruit en gedroogd fruit.

A selection of Billy’s Farm cookies

Meegaan met de tijd

Hoge kwaliteit is altijd de prioriteit geweest. Op die manier is de bakkerij in staat geweest nieuwe producten te bedenken die perfect aansluiten op de veranderende wensen van de consument. Nieuwe ingrediënten worden verwerkt in nieuwe pruducten. Zo bakken ze onder andere met verschillende soorten graan zoals spelt, haver, gerst, rogge en kamut. Daarnaast maken ze ook gebruik van quinoa en boekweit wat leidt tot verassende nieuwe koekjes.

Alle koekjes van Billy’s Farm bevatten ook geen dierlijke producten zoals melk en ei. Billy’s Farm heeft de manier gevonden om alleen plantaardige en biologische ingrediënten te gebruiken en dat smaakt heerlijk!

Een Koekjes Revolutie in Nederland en daar voorbij!

Ondanks hun kleine schaal zijn de koekjes van Billy’s Farm te koop in biologische en ander winkels in meerdere landen. Het succes van Billy’s Farm laat zien hoe een kleine bakekrij kan winnen in een competitieve markt: Een duidelijke missie, meegaan met de tijd en focus op je eigen kracht. Dat heeft ertoe geleid dat steeds meer mensen enthousiast worden van hun koekjes.

Bij Goodcase zijn wij fan van koekjes. Check snel de video hieronder om meer te weten te komen over de koekjes van Billy’s Farm. Deze koek zit ook in de ‘Is-het-al-weekend-box’, samen met vier andere duurzame snacks. De doos is nu te bestellen in de shop.

Wil je deze post graag delen? Gebruik onderstaande buttons, handigggg! 😁

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
LUISTER MEER

Met Goodcase is het niet alleen lekker eten. We nemen je mee in de wereld van duurzaam eten. Daar delen we meer over op onze socials. Zo maken we toffe video’s over de producten in onze boxen en gaan we in gesprek met inspirerende mensen in onze podcast!

LEES OOK

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *